Spejdertesten tester Stanley Pour over

SpejderTesten tester Stanley Pour Over, aka en kaffetragt.

Nu er der kun 12 dage til jul og har du ikke fundet julegaven til den kaffedrikkende friluftselsker så kan du se med her.

Tuse Bjerg har et kæmpe kaffeforbrug og for at lave nok kaffe til hele gruppen skal der bygges kaffe i alle vågne timer. Den primær kaffekilde er filterkaffe, som er brygget på en klassik kaffetragt med papir. Det er hurtig og effektiv som kan leve op til vores behov. Vi laver også tit cowboy kaffe som smager bedre end filterkaffe, men det kræver meget pulver og det går ikke hurtigt nok. Derfor laver vi meget filterkaffe, men derfor bliver der også brugt mange kaffefilter som bare smides ud. Derfor købte vi Stanleys kaffe tragt så snart vi så den, for at vi forhåbentlig kunne lade vær med at bruge kaffefilter.

Dette filter er bygget af rustfrit stål og er solidt. Hvis man kender Stanley produkter kender man kvaliteten. Filteret er lavet af den klassiske stål som man kan finde i de fleste af deres produkter. Tragten består af 3 dele. Selve tragten som er er her hvor vandet bliver hældt i og hvor de sidste to dele sættes fast. Den ene del er et plastik stykke som holder filteret. Plastikdelen kan skrues af og sættes fast i tragten. Filteret er en metaldel som kan tages af plastikstykket, så man kan vaske det og skifte det hvis de går i stykker.

Produktion af kaffe

De tidligere kopper filter kopper vi har lavet på normale filterkaffe tragter er kaffe og vand. Din mængde kaffe smides i filteret og vandet hældes bare på. Med Stanley tragten gør man det lidt anderledes for at få den bedste smag. Ligesom på nogle kaffemaskiner våder man nemlig sit kaffepulver først. Når man laver kaffen, hælder man kaffen op i tragten, der næst våder du kaffen med 60 ml kogende vand. Beskrivelsen er på kassen man får med, med da vi lavede vores første brygning missede vi den. Forskellen kan smages i kaffen. Vi lavede en smags test på 3 kaffe brygninger. En med normal filterkaffe med papir, en med en normal brygning på stanley og så en brygning som stanley vil have.

For at få en ens brygning bruget vi præcis samme mængde vand og pulver. 600 ml vand og 5 skeer pulver.

Normal brygning

Ved brygningen hældte vi vores pulver ned i filtreret og tog vandet af kedlen så snart det kogte. Vi hældte vandet på og ventede. Efter meget kort tid var vandet kommet igennem og vi havde kaffe. Kaffen var en mørk og bitter kaffe med en meget sur smag. En klassik filterkaffe som man vil kunne drikke i naturen.

Normal brygning i Pour over

Den næste brygning havde samme fremgangsmåde som den overstående. Kaffepulveret blev hældt i tragten og vandet røg på. Stanley tragten tog længere tid at lave kaffen end den normale filter kaffe. Modsat filter kaffen havde den ikke den sure smag, men havde stadig væk den rigtige bittere og mørke smag. Dette vil være en god kop kaffe både i og væk fra naturen.

Stanleys brygning

Til sidst lavede vi Stanley brygningen. Vi hældte vores pulver i og startede med at væde kaffen med 60 ml kaffe. Dernæst hældte vi resten af vandet på og lavede resten af kaffen. Denne kaffe havde en rigtig kaffesmag. En rund og blød smag som man vil finde på en kaffemaskine og ikke en man regnede med at finde på en shelter tur. Kaffen var god, men tog længere tid end normalt. Så hvis man har tid, så er denne kaffe brygnings metode det rigtige valg.

Stanley Pour over er et godt valg til dig der vil sparer på filterne og samtidig kunne lave en god og vældsmagende kaffe. Selv om det vil være lidt dyrere er det en bedre investering at have en Pour over, da kaffen smager bedre og du skåner miljøet for alle de kaffefiltre der skal laves.

Pour over kan købes hos Spejdergear.dk til 249

Læs også Spejdertesten tester Stanley kander

Testet af MC